Ghidul Complet al unei Vacante DIY – Bilete de avion

Primul pas pe care il facem atunci cand vrem sa plecam in vacanta este sa cautam bilete de avion, de preferat cat mai ieftine posibil, astfel incat banii economisiti sa ii putem folosi ori la cazare, ori pentru mancare ori pentru alte activitati pe durata vacantei.

Astftel ne vom uita cum cautam un bilet de avion, pe ce site-uri cautam biletele cele mai ieftine si cum ajungem in final la o decizie astfel incat vacanta DIY sa fie cat mai reusita. Chiar daca aveti in minte o destinatie anume sau nu, haideti sa pornim la drum si sa invatam cum cautam un bilet de avion ieftin.

Primul pas cand vine vorba de cautarea unui bilet de avion ieftin este de a determina unde anume vreau sa merg (sau unde imi permit sa merg mai bine spus), astfel incat vom incepe cautarea pe doua site-uri, Vola si Skyscanner. Momentan prefer sa incep cautarea pe aceste site-uri deoarece au niste tool-uri foarte folositoare atunci cand doresti sa gasesti cel mai mic pret posibil.


Advertisement
Pe site-ul Vola.ro, exista o sectiune numita ‘Oferte’ iar pe aceasta pagina, puteti seta orasul de plecare, durata vacantei iar apoi in bara de cautare puteti introduce diverse destinatii unde doriti sa mergeti. Ceea ce face acest tool foarte folositor este faptul ca putem seta durata vacantei, dupa cum vedeti mai jos.

Astfel, dupa ce selectati orasul de plecare, perioada cat si destinatiile preferate, veti primi inapoi un rezultat cum puteti vedea mai jos.

Aici puteti vedea evolutia preturilor in luna actuala cat si in urmatoarele luni, pana la un an in avans. De aici puteti selecta luna cu cel mai mic pret sau luna cu un raport bun intre perioada si pret. Evident, cand selectati luna veti ajunge sa vedeti zborurile din luna respectiva, cele mai ieftine fiind marcate cu portocaliu, dupa cum puteti vedea in poza urmatoare.


Advertisement
Aceeasi functionalitate o puteti gasi si pe Skyscanner, unde puteti selecta orasul de plecare si luna, destinatia fiind optionala deoarece aveti optiunea de “Pretutindeni”. Pe acest site insa nu puteti selecta perioada in numar de zile (doar luna in care se va efectua cautarea – sau cea mai ieftina luna disponibila). Mai jos puteti vedea un exemplu cu plecare din Bucuresti in luna Noiembrie cu rezultate doar zboruri directe.

Apoi puteti selecta o tara, un oras iar apoi veti vedea calendarul cu datele si preturile corespunzatoare pentru zborul de plecare cat si cel de intoarcere.


Advertisement
Prin aceste metode puteti cauta bilete ieftine disponibile in acest moment si va puteti seta alerte pentru o destinatie anume. Cel mai important factor in cautarea unui bilet de avion este flexibilitatea, deoarece perioadele populare vor fi mereu mai scumpe, astfel incat veti gasi mai des zboruri dus-intors de Luni pana Joi care sunt mai ieftine decat cele cuplate cu weekend, de exemplu Joi – Duminica. O alta parte importanta tine de viteza dumneavoastra de a gasi biletul si de al cumpara, deoarece preturile biletelor de avion sunt foarte dinamice.

Pentru cel mai mic pret, dupa ce ati identificat zborul pe care il doriti, puteti intra direct pe site-ul companiei aeriene care opereaza zborul dorit de dumneavoastra. Dar, mare atentie, deoarece in acest fel nu aveti aceleasi garantii cum aveti printr-o agentie de turism, cum e Vola. La Vola fiecare bilet de avion low-cost are o taxa extra de 15€ pe care o platiti pentru a benificia de ajutor in caz de zboruri anulate, precum si alte beneficii – lista completa o veti gasi pe site. Aceeasi poveste se regaseste in toate agentiile de turism, platind extra pentru anumite beneficii si asigurari, insa, pentru cei care vor sa calatoreasca mai ieftin, pe barba lor (ca noi), atunci va recomandam ceea ce am mentionat mai sus, si anume cumpararea biletului direct de la compania care opereaza zborul (Ryanair, WizzAir, KLM, etc).

Speram ca v-a fost de ajutor acest mic ghid de cautare a biletelor de avion iar mai jos veti gasi toate site-urile utilizate de noi pentru cautari. Acum stiti cum puteti cauta un bilet ieftin de avion si cea mai mare arma a voastra este flexibilitatea. In rest, pentru sugestii si comentarii, va asteptam cu drag pe Facebook: @VacanteDIY.

Site-uri:

  • Vola – https://www.vola.ro/
  • Momondo – https://www.momondo.ro/
  • Skyscanner – https://www.skyscanner.ro/
  • Kayak – https://www.kayak.com/

Advertisement
Toate ofertele postate pe acest website sunt ponturi sau prezentari ale ofertelor diverselor companii de zbor si/sau hoteliere. Tot ce tine de rezervari se va face pe cont propriu de catre dumneavoastra. Vacantele de tipul DIY (Do-it-Yourself) sunt vacante pe care vi le puteti face pe bunul plac fara sa mai interactionati cu agentii de turism sau alte parti terte. Va rugam sa verificati mereu actualitatea preturilor deoarece sunt foarte volatile, in functie de cere si perioada. Speram sa va fie de folos aceste ponturi, iar pentru orice sugestii sau intrebari va asteptam pe pagina noastra de Facebook: Vacante DIY.